Als horecaondernemer gaat uw aandacht uit naar uw gasten. Toch moet u soms stilstaan bij uw bedrijfsrisico’s. Inbraak, een lekkende tap of een keukenbrand kunnen veel schade veroorzaken. Welke horecaverzekeringen sluit u daarvoor af? En wat kost een verzekeringspakket voor de horeca?
In de horeca zijn veel bedrijven actief. Hotels, cafetaria’s en restaurants, maar bijvoorbeeld ook cateringbedrijven en bowlingbanen. Hoewel elk bedrijf anders is, lopen horecabedrijven vergelijkbare risico’s. De belangrijkste risico’s in de horeca hebben we voor u op een rij gezet:
Brand-, water-, en koelschade
Schade door brand, koelinstallaties of lekkage komt regelmatig voor in de horeca. Uw koelcel, frituur en tapinstallatie zijn stuk voor stuk onmisbaar. Maar ze vormen ook een risico. Voor uw pand, inrichting en voorraad. Bent u de eigenaar van uw pand? Dan bent u voor uw hypotheek verplicht om een opstalverzekering of brandverzekering af te sluiten. Zo weet de hypotheekverstrekker dat u de hypotheekschuld ook kunt betalen als uw bedrijf afbrandt.
Huurt u de horecaruimte? Ook dan kan schade voor hoge kosten zorgen. Standaard vergoedt de eigenaar niet uw aanpassingen aan het gebouw (het huurdersbelang). Hebt u een mooie vloer of keuken aangelegd? Dan komt schade daaraan mogelijk voor uw eigen rekening.
Bedrijfsschade door stilstand van uw horecabedrijf
Het kan gebeuren dat u door schade tijdelijk ander onderdak nodig hebt of uw bedrijf moet sluiten. U loopt dan omzet mis terwijl de vaste kosten doorlopen. Kosten voor noodoplossingen en schadeherstel komen daar bovenop. Zonder goede verzekering kan bedrijfsstilstand het einde van een gezond bedrijf betekenen.
Diefstal van geld of inventaris
In de horeca wordt nog veel met contant geld gewerkt. Daardoor komt vals geld en diefstal regelmatig voor. Helaas ook door klanten of eigen personeel. Ook kostbare inventaris is niet altijd veilig.
Aansprakelijkheid voor schade of letsel
Heeft een gast een voedselvergiftiging opgelopen? Of zakt hij door een stoel? Een klant of leverancier kan u aansprakelijk stellen voor schade of letsel. Bij blijvend letsel of misgelopen inkomsten gaat het vaak om hoge kosten.
Wilt u ook een risicoanalyse van uw horecarisico's en meer weten over mogelijke preventiemaatregelen? Of ontvangt u graag een totaalofferte voor uw verzekeringspakket? Maak dan een vrijblijvende afspraak met De Risicodesk.