• darkblurbg

Als ondernemer met een groothandel loopt u dagelijks risico op schade. Of u nu handelt in fietsen, kleding of elektronica. Welke verzekeringen hebt u daarvoor nodig en wat zijn de grootse risico's voor een groothandel?

Risico’s voor groothandels

Groothandels veranderen. Ze worden groter en er is sprake van branchevervaging: het productaanbod wordt breder en steeds vaker verkopen groothandels direct aan consumenten. Bovendien worden groothandels afhankelijker van computers en apparatuur. Deze veranderingen zorgen voor nieuwe risico’s in uw branche. Dit zijn de belangrijkste risico’s voor groothandels: 

(Brand)schade aan gebouw of inventaris

Veel schaderisico’s hangen samen met grote voorraden en de opslag ervan. Uw magazijn of opslagcentrum vertegenwoordigt een flinke waarde. Brand-, storm-, en waterschade kunnen een enorme kostenpost opleveren. Uw bedrijfspand en het assortiment bepalen mede hoe groot dit risico is. Veranderingen in uw assortiment kunnen dan ook gevolgen hebben voor uw brandverzekering.

Aansprakelijkheid voor schade

Aansprakelijkheid wordt steeds belangrijker. Groothandels verkopen een steeds breder assortiment aan uiteenlopende afnemers. Correcte, snelle levering en goed voorraadbeheer is essentieel. Maar levert u een onveilig product? Of overkomt één van uw werknemers een ongeluk? Dan kan het gebeuren dat een afnemer of een werknemer u aansprakelijk stelt voor geleden schade.

Onbetaalde rekeningen en juridische conflicten

Leveranciers gaan plots failliet. Afnemers betalen niet of veel te laat. En leveringsvoorwaarden leiden soms tot meningsverschillen. Hebt u een juridisch conflict met een andere partij? Dan is rechtshulp nuttig of zelfs noodzakelijk. Degelijk advies of een goede advocaat kunnen het verschil maken. Een incassoservice kan helpen om wanbetalers toch te laten betalen.

Transportrisico's

Met goederentransport loopt u veel risico. Niet alleen de lading zelf, maar ook uw bestelauto of vrachtwagen kan beschadigd raken, schade veroorzaken of gestolen worden.

Belangrijkste verzekeringen voor Groothandels:

  • Gebouwen-, inventaris- en/of voorraadverzekering
  • Bestelauto-, personenauto en/of vrachtautoverzekering
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Goederentransportverzekering

Preventie en verzekeringen

Wilt u ook een risicoanalyse van uw bedrijfsrisico's en meer weten over mogelijke preventiemaatregelen? Of ontvangt u graag een totaalofferte voor uw verzekeringspakket? Maak dan een vrijblijvende afspraak met De Risicodesk.