• darkblurbg

Als winkelier loopt u altijd het risico van schade. Een klant die uitglijdt, een meningsverschil met een leverancier of diefstal van uw voorraad. Voor welke risico’s wilt u uw winkel verzekeren? 

Risico’s voor winkels

Nederland kent ruim 100.000 winkels en 20.000 webwinkels. Winkels die van elkaar verschillen, maar wel vergelijkbare risico’s lopen. Dit zijn de belangrijkste risico’s in de detailhandel op een rij:

Diefstal van of schade aan uw voorraad 

Als winkelier hebt u veel producten in de winkel of in uw magazijn. Bij een inbraak kunnen de kosten snel oplopen. Brand- en waterschade kunnen zelfs een volledige voorraad vernietigen.

Aansprakelijkheid

Hebt u een onveilig product verkocht en loopt een klant daardoor schade op? Bijvoorbeeld letsel door een onveilig product? Dan kan de klant u aansprakelijk stellen. Hetzelfde geldt als een klant letsel oploopt in uw winkel.

Wanbetalers en juridische conflicten

Soms krijgt u te maken met geschillen die u zelf niet eenvoudig oplost, bijvoorbeeld klanten die hun rekening maar niet betalen, of leveranciers die niet leveren volgens de afspraken. Juridische hulp kan u helpen in deze gevallen.

contant geld

Werkt u met contant geld in uw winkel? Dan krijgt u vroeg of laat te maken met vals geld. Ook diefstal van geld is geen uitzondering. Zeker als dat gebeurt door een overval heeft dat grote gevolgen.

Hoe verzekert u uw (web)winkel?

U kiest zelf welk risico u kunt dragen en wat u wilt verzekeren. De meest gangbare verzekeringen voor winkels zijn de aansprakelijkheidsverzekering, de brandverzekering, een geldverzekering een verzuimverzekering (bij aanwezigheid personeel) en mogelijk een rechtsbijstandverzekering. Hebt u één of meerdere bedrijfsauto’s, dan is ook een zakelijke autoverzekering nodig.

Is uw huis ook de bedrijfsruimte voor uw webwinkel? Dan vallen uw bedrijfsmiddelen meestal niet onder uw privéverzekeringen. De Risicodesk kan u vertellen wat wel en niet gedekt is en uw dekking hierop aanpassen.

Preventie en verzekeringen

Wilt u ook een risicoanalyse van uw bedrijfsrisico's en meer weten over mogelijke preventiemaatregelen? Of ontvangt u graag een totaalofferte voor uw verzekeringspakket? Maak dan een vrijblijvende afspraak met De Risicodesk.