Afspraken

Voor uw en onze gezondheid zullen fysieke afspraken de komende periode zoveel mogelijk (in goed overleg) worden doorgeschoven of waar mogelijk worden omgezet naar 'digitale' afspraken. Wij blijven uiteraard voor iedereen telefonisch en/of via Skype, Facetime, Whatsapp, mail bereikbaar!

 

Informatie vanuit de Rijksoverheid

De Rijksoverheid heeft een website met actuele informatie over het coronavirus gelanceerd. Op deze website kunt u bijvoorbeeld terecht voor algemene informatie over het virus, reisadviezen, kinderopvang en getroffen maatregelen.

Klik hier voor een rechtstreekse link naar de website van de Rijksoverheid.

 

Informatie over het coronavirus en uw verzekeringen

Het Verbond van Verzekeraars heeft een thema pagina over het coronavirus in het leven geroepen waarop zij antwoord geven op de meest gestelde vragen door zowel particulieren als bedrijven. De informatie wordt continu geactualiseerd naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen. U krijgt antwoord op vragen zoals:

  • Ik heb een reis gepland naar een gebied waar het coronavirus geconstateerd is. Kan ik een beroep doen op mijn annuleringsverzekering?
  • Ik ben van plan om af te reizen naar een gebied waar het reisadvies nu oranje of rood is. Ben ik verzekerd?
  • Mijn bedrijf loopt inkomsten mis door het coronavirus. Kan ik een beroep doen op een verzekering?
  • Ik ben zzp'er, ik ben ziek geworden door het coronavirus en kan daardoor niet werken. Kan ik een beroep doen op mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Klik hier voor een rechtstreekse link naar de website van het Verbond van Verzekeraars. 

 

Annuleren of omboeken via reisorganisatie

Steeds meer reisorganisaties stoppen tijdelijk met het aanbieden van reizen en annuleren zelfs geboekte reizen in verband met de bestrijding van het coronavirus. Reizigers zijn hun geld dan niet kwijt, maar krijgen een tegoed waarmee zij op een ander moment een andere reis kunnen boeken die even duur is. Het is dus altijd verstandig om eerst te informeren bij uw reisorganisatie of zo'n regeling waarbij u uw reis kosteloos kunt annuleren of omboeken ook voor u geldt.

Klik hier voor een rechtstreekse link naar de website van het ANVR.

 

Calamiteitenfonds

Het Calamiteitenfonds biedt geen dekking voor ziektes. De definitie van een calamiteit in de garantieregeling is: “een door molest of een natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.” Bij ziektes en epidemieën is daarvan geen sprake. Meer informatie vindt u op de website.

 

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel heeft speciaal voor ondernemers het KVK Coronaloket geopend.

Zie voor de meest gestelde ondernemersvragen op de website van de KVK

 

RIVM

De meest actuele informatie over het coronavirus (COVID-19) vanuit het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM)